Tegén XI. A párkeresés zsákutcái


Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/belsokij/public_html/wp-content/plugins/learndash-elementor/src/views/themes/ld30/topic/index.php on line 87

11. A párkeresés zsákutcái

Az egyéni foglalkozásokon a párkapcsolati zavarral érkezőket meg szoktam kérni, hogy

1.- rajzolják meg az ideális párjuk képét (Az ideális Te)

2.- rajzolják meg a saját mostani képüket, mint társ. (Én most)

Ha pedig aktuális randi-helyzetekben kellene tisztán látni, akkor ugyanezt az aktuális partnerre kérem, hogy végezzék el. Szemléletesebb, ha megkérem, hogy pontozzanak is.

Ezután a két képet összerakjuk. A saját (ön)értékelésem összevetése a másik értékelésével elég informatív.

A kettős mérce problémája

Ha magamat alul-, vagy felül-értékelem, – mint társ – akkor csúszik a matek, és a kapcsolódás már az alapoknál sem működik. Tipikusan ilyen, ha nehezen alakulnak ki a kapcsolatok, vagy nem jönnek létre kapcsolatok. Vagy ha létre is jönnek, nagyfokú egyensúlyzavart mutatnak, mert az alulértékelt résznek muszáj túlkompenzálnia.

Azt, hogy mi áll a tévesen rögzült kapcsolati önértékelésem mögött, a fenti hitrendszeri blokkok gyakorlat eredményéből válik láthatóvá.

Alul-választók

Én 10/10-es vagyok, de nincsenek 10/10 es társak, csak max 7/10-esek. Megelégszem ezzel? Mennyit süllyednék lefelé (adnék fel magamból) a kapcsolatért? Mi az ára a kapcsolatnak?

Felül-választók

Én 7/10-es vagyok, de egy 10/10-es társra vágyom. Vajon mi lenne, ha megkapnám? Fel tudnék hozzá nőni? Ha nem, meddig élne a kapcsolat? Meg tudnám tartani? Mi kéne ahhoz, hogy megtartsam? Milyen fizetőeszközzel pótolnám a hiányzó részt? 

error: Content is protected !!