Fészekgén XII. – Homeless – otthontalanság a testben


Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/belsokij/public_html/wp-content/plugins/learndash-elementor/src/views/themes/ld30/topic/index.php on line 87

12. Homeless, - otthontalanság a testben

Anyahiány-szeretethiány

Az Anya-kép mutatja a szereteterő állapotát. Sérült Anya-képnél a szereteterő blokkolt – a blokk az érzelmi test és a fizikai test között jön létre. Szeretet-hiány-állapot lép fel „testen-kívüliség” élménnyel, és energiahiány képében jelenik meg a külvilágban ez az egyensúlyzavar. A biológiai testtel való érzelmi összekapcsolódottság hiányos, ezért a fizikai test igényei sem elégülnek ki teljesen, mert az egyén nem veszi a teste adását, nem érzi pontosan, hogy mire van szüksége, másrészt a fizikai test nem tud megfelelően feltöltődni tiszta érzelmi energiával. Olyan, mint egy autó, amibe nem tankolunk benzint, ezért vagy ácsorog – nem tölti be a funkcióját – vagy mások tolják (nem tudja a saját erejét, motorját használni). A szeretethiány mindig „üzemanyaghiány”. A szeretethiányt külső forrásokból próbálja pótolni – másoktól várja, hogy szeressék, hogy érzelmi energiát (üzemanyagot) kapjon. Az Anya-kép torzulásnál ezért szükségszerűen energia-zavar lép fel, ami valamelyik föld elemű jegyben mutatkozik meg (vagy pénzzavarban (birtokgén), vagy munkaválságban (munkagén), vagy a karrier, jövő, társadalmi elismertség, a rendszerbeli hellyel kapcsolatos válságban (rendszergén). 

Az Anya-kép torzulás gyökere, hogy az egyén – a genetikai programjából eredően – elutasítja a saját testét, nem szereti magát, mint testi-biológiai lényt, ezért a biológiai teste „leválasztódik” az érzelemtestéről az elutasítás hatására, és egyfajta éppen hogy túlélő biológiai funkcióra redukálódik. Mivel így nem jut energiához (érzelmi feltöltéshez, szeretet-hőhöz, üzemanyaghoz) a biológiai test, ezért szintetikus üzemanyaggal pótolja az egyén a hiányt az 1-2. tudatszinten. Szintetikus érzelmeket gyárt – a gondolatai segítségével, amikkel pótolni próbálja az élő energia-hiányt. Ezért van szüksége a vágyaira – amik ragacsos, rózsaszín felhőként burkolják be, mintegy vágytestet hozva létre a hiányzó érzelemtest-kapcsolat helyén, és a félelmeire – amik fekete-szürke szurokszerű masszaként burkolják be a biológiai testet egy szenvedéstestet vonva köré. A vágy és a félelem mesterséges érzelempótlék, szintetikus érzelemvegyületeket hoz létre. A program robotikus PótAnyaként ezekkel eteti, táplálja az egyént. Ez a szintetikus, mesterséges energia-pótlás azonban kimeríti a biológiai testet, amely egy idő után nem tolerálja tovább a „műkaját”, nem emészti meg, nem tudja már feldolgozni, mert tönkretette az emésztőrendszerét. 

A torzult anyakép, mint énképzavar megszüntetése, és a fizikai test elfogadása, újra összekapcsolása az érzelemtesttel olyan, mint egy méregtelenítést (testtisztítást) követően – ahol a vágy-félelem alapú szintetikus érzelmi lerakódásokat engedjük el a testből, a vágytestet-szenvedéstestet felszámoljuk – átállás a megújuló energia-forrásra, azaz tiszta energiára. Innentől megy a járgány. 

A testemhez való viszony

Mit jelent szeretni a testemet?
Nem azt, hogy mások szeressék a testemet. Nem a szexet, és nem a másoknak tetszést. Nem azt, hogy szép ruhákba öltöztetem, finom ételeket eszek, mozgok, és masszázsra járok. Ezek mind következmények, vagy pótcselekvések. 

Következmények akkor, ha már szeretem a testem, és akkor ezek maguktól megtörténnek. A végeredmény fenntartható könnyed életforma, és testforma, szépség, egészség, harmónia, összhang, természetesség. 

Pótcselekvések akkor, ha még nem szeretem a testem, és ezekkel a külsőségekkel próbálom ezt a hiányt pótolni. A végeredmény rövid távú sikerek, aztán kudarcélmény, küzdelem (a szeretetért, a plusz kilók leadásáért, a testi vonzalom kiváltásáért…és magyarázatok, magyarázkodások, mesterséges ételek…stb) 

A testemet szeretni azt jelenti, hogy bensőséges kapcsolatban állok a testemmel (annak minden sejtjével), nincs bennem elutasítás azzal kapcsolatban, teljes az elfogadásom, és képes vagyok az érzelmi energiát (hőt), ami a szereteterő áramoltatni a testemben. Vagyis képes vagyok valódi érzelmi energiával feltölteni a testemet, ami a fizikai anyagom számára üzemanyag. Ez a valódi „intimitás”, ez a „test-élmény”. Amikor „benne vagyok a testemben”, erre képes vagyok. Tökéletesen érzem a testem, és megbízom benne, és ebben az érzékelésben. A testem számára ez az extázis gyógyító, energetizáló. Ekkor vagyok „otthon a testemben.

Az ANYA-FAKTOR, a szeretet-faktor

Ehhez az élményhez az áll legközelebb, ahogyan anyánk méhében lebegtünk a magzatvízben, és ahogy éreztük az ő szeretetét, táplálását, és az abszolút biztonságot. Ennek az érzelmi energiának a segítségével növesztettünk testet, hogy 9 hónap múlva megszülethessünk. Az anyai szeretet az emlékeztetője ennek a képességünknek, ezért hívom ANYA-FAKTORnak. Bensőséges intimitás az Anyával. 

Mikor elérjük a testi, biológiai felnőttkort, és ahogy leválunk Anyáról, akkor a Szerelem: a férfi-nő kapcsolat, a szexuális intimitás veszi át ezt a külső tükröző, emlékeztető szerepet. Ez ugyanúgy a test érzelmi feltöltődésének élményét adja. Mikor szerelmesek vagyunk, sokkal élőbben vagyunk jelen a testünkben. 

Mindezen külső formák mögött azonban a valódi test-tudatosság, az a saját belső kapcsolódásunk a testünkhöz. Az, amikor a saját anyánk vagyunk, és a saját szeretőnk. Amikor erre képessé válunk, többé nem függünk „külső szeretet-forrásoktól”: az anyától, vagy pótanya-személyektől, és a szerelmeinktől, szeretőinktől. Többé nem nekik kell betölteni azt a hiányt, amit a testünk szeretet- hiánynak él meg, és amitől gyengül, betegeskedik, kimerült, öregszik. Az érzelmi energiáért már nem kell ekkortól játszmáznunk, elvárnunk és megfelelnünk a külső „érzelempótló személyeknek”, hogy megkapjuk az érzelmi üzemanyagot az életben maradásunkhoz. 

Azt az érzelmi energiát, ami a testünk felépítő-, és üzemanyaga: „szer-etet”-nek hívjuk. A neve kifejezi a lényegét: ez egy olyan rejtelmes, mágikus erő (Szer), ami etet. Vagyis olyan „szer”, ami táplál, fenntart, ami az élő eledelünk. Ebből a „szer”-ből épülünk fel, vagyis „szer-elem”-ből lettünk. Mint ahogyan egy gyermek nemzéséhez biológiailag egy férfi-nő szerelme, egyesülése kell. A „szer- elem” a sejtjeink érzelmi alapanyaga, alapmintázata. 

Az Anya szeretettel táplálja a gyermekét, a férfi és a nő szerelmesek egymásba. Mindkettő sejtszintű kapcsolat, vonzalom. 

A „Szer” YIN és YANG egyszerre, teljes egyensúlyban: a tökéletes érzelmi állapot, még megbontatlan egységben. Amikor szeretünk, ezt az egység-élményt sugározzuk, amikor szeretve vagyunk, ezt vesszük magunkhoz. A „szer” érzelmi feltöltöttséget biztosít a testünknek, életerőt. Egészségesen és fiatalon tart. 

A szeretet-hiány egy olyan állapot, amikor az Anya-faktor nem működik megfelelően, vagyis nem tudunk a testünkben lenni, ahhoz kapcsolódni és abban a szereteterőt áramoltatni. Egyfajta „testen- kívüli állapot”, és ezért pont olyan, mint az otthontalanság érzése, állapota. Ennek a következménye, hogy „otthontalannak” érezzük magunkat, még akkor is, ha van fizikai hajlékunk. 

Az otthon nem egy fizikai hely, tér, hanem a testünkkel összekapcsolódottság állapota. Aki otthon van a testében, működteti magában a szer-elem erőt, ezzel eteti, táplálja magát, az mindenhol otthon van. A testünk az otthon-templom. 

error: Content is protected !!