Fészekgén IX. – Amikor nem biztonságos a fészek – családon belüli erőszak


Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/belsokij/public_html/wp-content/plugins/learndash-elementor/src/views/themes/ld30/topic/index.php on line 87

9.- Amikor nem biztonságos a fészek - családon belüli erőszak

Bántalmazott anya gyermeke

A gyerek ott marad anya mellett, hogy megvédje anyát az őt bántalmazó apától, vagy a mostohaapától, amíg meg nem szabadul a család a bántalmazótól. Az elszenvedett látványtól (akkor is, ha őt magát nem bántalmazták, “csak” anyát) hiper-érzékennyé válik, túlreagálásra hajlamos, érzelmileg sérülékeny (sebesült), és bizalmatlanná válik a férfiakkal szemben. Gondja lesz az elköteleződéssel egy párkapcsolatban (ha megteszi, akkor gyakran megismétli a bántalmazott anya sorsát, és maga is bántalmazó férfi társa lesz). Ilyen kapcsolatban azonban bekapcsol benne a gyerekkori élmény, hogy milyen volt gyerekként végigélni anya bántalmazását, és tudat alatt megfogadja, hogy “nem akar gyereket”, hogy nehogy át kelljen élnie ugyanezt az utódjának. Amíg ez az Ígéret fennáll, – és a gyermek kímélésének a szándékát az okafogyottsága miatt tudatosan fel nem oldja – akkor sem lesz gyereke, ha már kilépett a bántalmazó kapcsolatból, és biztonságos, alkalmas, támogató és gyerekbarát párkapcsolatban él. A bizalmat helyre kell állítania magában az anyaseb begyógyulásához.

Ha a nagyszülőknél állt fenn a bántalmazás-minta, akkor is bekövetkezhet hasonló forgatókönyv.

A bántalmazás hormonális, fiziológiai hatásai - amik a gyermekvállalást befolyásolják

Afizikai, biológiai teremtő szerve, a Vénuszi (2. csakra) méh a petefészkekkel, petevezetékkel. A női ivarmirigyek, hormonok állapota árulkodik a női teremtőképességről, termékenységről, ami a földi életadás alapvető feltétele. Amikor ez nincs egyensúlyban, fiziológiai, hormonális zavarok jelentkeznek, amik jelzik a Vénuszi női teremtő elv sérülését. Ez mindig együtt jár a Férfi teremtő szerv, a Gége, torok, a Marsi (torokcsakra) energetikai sérülésével, ami a szellemi teremtő elv, az IGE, a kimondott szó, döntés ereje. Valójában ez a kettő összetartozik. Amikor egy nő IGEN-je, döntési kompetenciája, hatóköre megsérül – főként ha férfi-agressziónak volt/van kitéve – akkor arra a teste úgy reagál, hogy a NEM(i) része is sérül, lezárja a biológiai teremtő csatornákat, a Vénuszi erő hibernálódik, inaktívvá válik.

A nő akkor is ennek a sérülésnek a kifejezőjévé válhat, ha nem őt magát érte a támadás, sérelem, hanem az anyját (például azzal, hogy az nem akart gyereket, de az apja „megerőszakolta”, áthágta az IGEN-jét, és ezzel sérelmet okozott neki.) Ilyenkor a nem várt lánygyerek az erőszak élő emléke, aki tudattalanul elvágja magában ennek a sérelemnek a megismétlődési lehetőségét azzal, hogy a testét „meddő üzemmódra” kapcsolja.

A sértett nők (az Anya-seb hordozói) ezért hajlamosak a meddőségre, a nemi szervek betegségeire, hormonális egyensúlyzavarra, frigiditásra. A testük tudattalanul így áll ellen az erőszaknak, mert annak emléke a genetikájukba sejtszinten beégett. A program feloldása után a testnek (a sejteknek) meg kell tanítani a bizalmat, azt az új információt, hogy már nincs erőszak, az egyén biztonságban van, megnyílhatnak a termékenységi csatornák.

A férfiak elsődleges nemi sérülése is a torokcsakránál következik be, amikor az akaratukat gyermekként egy hatalmasabb akarat (erős/erőszakos szülő, általában az apa) elnyomja, ledominálja, így képtelenek az IGEN-jüknek hangot adni, nem tudják megtapasztalni a teremtőerejüket, döntési blokkjaik lesznek, és esetenként beszédzavaraik. Fiúgyerekek gyakran veszik át az anyjuknak azt a félelmét is, amit az anya az apa irányában érez, elszenved. Minél jobban elfojtja, eldugja az anya ezt az érzést, a gyerek annál jobban kénytelen átvenni és megnyilvánítani. Az ilyen fiúgyermekek félnek, bizonytalanok az apjuk jelenlétében, (és az iskolában, ami apapótlék), míg attól távol ez elmúlik, máshol kinyílnak.

A döntéseikben, szellemi teremtő potenciáljukban, akaratukban, a Marsikus erőben blokkolt férfiak gyengének tűnnek, nem ismerik a saját erejüket, született vesztesek a túlélés porondján. Ez az állapot a testi termékenységüket is lecsökkenti, és csökkent szexuális képesség, férfi-hormon-egyensúly zavarok, nemi problémák, végül impotencia lehet a válaszreakciója a testüknek, amely világosan kifejezi az elnyomott teremtőerejüket.

A sértett férfiak (az Anya-seb hordozói) ezért hajlamosak szexuális zavarokra, a nemi szervek betegségeire, hormonális egyensúlyzavarra, és impotenciára.

error: Content is protected !!