Birtokgén XI. – Hiánycsapda – a nincs és a van hatalma


Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/belsokij/public_html/wp-content/plugins/learndash-elementor/src/views/themes/ld30/topic/index.php on line 87

11.- HIÁNYCSAPDA, - a NINCS és a VAN HATALMA

AMI “NEM”, AZ “NINCS”.

Hiány-megnyilvánítás/megélés.

A mélyben mindkettőnél ugyanaz a HIÁNY van (NINCS):

a BIZONYOSSÁG (tudás, ön-tudat, önismeret)

a BIZTONSÁG (elfogadás, ön-elfogadás, szeretet)

a BIZALOM (képesség, teremtő erő, ön-bizalom, ön-kifejezés, cselekvés, cselekvő-képesség)

Hiánya

a Hiány mögött mindig „NEM”, tagadás, elutasítás van. Elég ezt megszüntetni, és a hiány eltűnik.

A NEM-ből NINCS következik

Az IGEN-ből VAN következik.

Amíg Én és Te külön vagyunk, addig mindig választanom kell. Addig az egyikre IGEN-t kell mondanom, a másikra meg NEM-et. Vagy én-vagy te. Ez fenntartja a polaritást, és távolítja az Én-t a Te-től.

A “NINCS” A “NEM” ÁRNYÉKA

A hiány a „NEM” árnyéka.

Ha Én NEM VAGYOK, akkor Rám vet árnyékot, és NEKEM NINCS.

Ha Te NEM VAGY, akkor Rád vet árnyékot, és NEKED NINCS.

Mindkét NEM-NINCS szenvedést okoz.

Az árnyék kitakarja azt, amire rávetül. Amiről sokáig azt gondoljuk-érezzük, hogy nincs, az képes eltűnni a szemünk elől. A NEM-NINCS varázs-szútra eltünteti a valóságunkból azt, amihez kapcsoljuk.

Magasabb tudatszinten ezt már megfelelő bizalomszint mellett szándékoltan is használhatjuk (“neti-neti”), azonban az 1-3. tudatszintig programozottan működik, és ő használ minket.

A “NINCS” GYÖKERE A BIZALOMHIÁNY

Az Én-Te bizalom hiánya=bizalmatlanság, ami bizonytalanságot okoz. Ha NINCS BIZALOM, akkor NINCS BIZTONSÁG.

Bizalom-vesztés a szülőkben=ön-bizalom vesztés, ami bizalmatlanságban nyilvánul meg. Vagy maga-biztossági álarccal (projektálom a  bizalom-hiányt, és másokban nem bízom), vagy maga-bizonytalansági álarccal (kifejezem az ön-bizalom-hiányomat, magamban nem bízom nyíltan).

Hiányfókusz

Áldozati pozícióban a törpék: azt nézik, hogy nekik MI NINCS , ami kellene (és a másiknak mi van, ami soha nem lesz az övék)

Agresszor pozícióban az óriások: azt nézik, hogy a törpéknél MI VAN, amit megszerezhetnek tőlük. (Amit a törpék nem látnak, vagy amire nem tartanak igényt.). Akármennyit szereznek azonban, a törpék nézőpontjából hiába nagyon sok, az sosem elég, mert “NINCS ANNYI, AMENNYI LEHETNE”, és ez végtelen.

Amíg a fókuszunk a hiányon van, addig nem lesz elég. Mert a figyelmünkkel is a hiányt erősítjük, tápláljuk. És nem számít, hogy ami van az sok vagy kevés, mert a kevés nem elég ahhoz, ami kellene, a sok pedig ahhoz, ami lehetne. Ugyanaz az elégedetlenség. Ahhoz, hogy tudatszintet váltsunk, ki kell gyógyulnunk a hiánytudatból – mindkét végletből – és a fókuszunkat át kell állítanunk arra, amink VAN. A VAN-fókusszal tudjuk megerősíteni az önbizalmunkat, – felfedezve az eddig a “nem vagyok elég” által kitakart erőnket, képességeinket, teljességünket, és a VAN-fókusszal hívhatjuk be a világunkba mindazt, amit megidézünk. Amikor a VAN elégedettségét átéljük, átérezzük, megszűnik a szerzés-birtoklás-kényszer, és az anyagi áramlás akadálytalanul működik. Ez az egyensúly önfenntartó állapota, amiben… 

…MÁR AZ VAGYOK, TEHÁT AMIT “SZERETNÉK”, AZ MÁR VAN.

Helyesebb lenne azt mondani, hogy “amire ránézek, az már van”, vagy amit behívok a világomba, (belső képet alkotok róla, és úgy nézek rá) az már van, mert ez nem egy “szeretnék-vágy-állapot”, hanem az abszolút ősbizalom állapotában egy folyamatos teremtő aktus a belső-külső  VAN-fókusz fenntartásával.

A 3. TUDATSZINTEN EZ A KIJÁRAT  A HIÁNYTUDATBÓL. A gondolkodásunk VAN-fókuszra átállítása kitartó gyakorlást igényel. Minél inkább sikerül , annál erősebb lesz bennünk a Bizalom, és csökken a félelem. Az anyagi stabilitás pedig ennek következményeként erősödik.

gyakorlat

VAN-fókusz

Ami nincs, az is van

Írd le, hányszor mondod egy nap azt, hogy “NINCS”…bármivel kapcsolatban. Figyeld meg, mi történik, amikor kimondod, pl hogy “nincs pénzem”. Milyen érzés a “nincs”? Minden “NINCS”-et írj át “VAN”- ra. Állítsd át a fókuszt. Pl: Nincs meg a pénztárcám - helyett - Valahol megvan a pénztárcám. Nincs aki segítsen - helyett - Van segítségem, megkeresem. Nincs elég pénzem - helyett - Van annyi pénzem, ami ebben a pillanatban elég. Most van elég pénzem - mindig most van:) Figyeld meg, mi történik, amikor kimondod, pl hogy “van pénzem”. Milyen érzés a “van”? Ezt a gyakorlatot szóban is elvégezheted: amint kimondtad valamiről, hogy “nincs”, rögtön alakítsd át “van-formulára”, és azt is mondd ki.

Már az vagyok

2. Keresd meg azt a hiányt (“ez nincsen”) az életedben, ami a legjobban zavar most. Keresd meg mögötte, a negatív, öntagadó én-üzenetedet. A “nincs elég……mert nem vagyok (elég)……” - formulát használd. Pl. Nincs elég pénzem, mert nem vagyok elég okos. Alakítsd át az öntagadó én-üzenetedet ön-elfogadó én-üzenetté, amely bizalmat sugároz. Pl: Nem vagyok elég okos - helyett - Képes vagyok elérni a céljaimat, ehhez mindenem megvan. Használd 40 napig az új én-üzenetedet, minden nap mondd el magadnak átéléssel, érezd át ennek a bizonyosságát, és azt a biztonságot, amit ad. Ha képes vagy a belső munkád során ráhangolódni a bizalom-biztonság frekvenciára, ha elégedettséget érzel, akkor a világod követni fogja az új belső VAN-állapotodat, üzenetedet. Fontos, hogy ez ne egy jövőbe kivetített vágyakozás legyen, hanem elhidd, megszavazd magadnak, mint ami MÁR MOST VAN. Ezt a képességet nem megszerezned kell, hanem tudatosítanod, hogy már rendelkezel vele, csak eddig nem használtad, mert öntagadásban éltél.

Példák, esetek

Példa: Nincs apa-nincs pénz program, avagy a hiánydominó

Történetek

Bepillantás a genetikai programok rejtelmes szálaiba, amik addig rángatnak, amíg fel nem ismerjük és ki nem bújunk szorító bábjukból.

A Birtokgén személyiségrészünk egyik közvetlen kötése az apa/családfő-képünkhöz, mint végponthoz kapcsolódik. Az alábbi példán próbálom szemléltetni, hogyan hozza létre egyik hiány a másikat.

É egyéni konzultáció:

Kérdése: Mikor leszek már olyan anyagi helyzetben, amikor nem kell aggódnom?

Válaszom: amikor már nem aggódsz. Mivel maga az aggodalom tartja fenn ezt a szorult anyagi helyzetet. Pont fordítva van. Addig nem lesz pénzed, amíg aggódsz. Le kell szoknod az aggodalomról, ha ki akarsz jönni az pénzügyi gödörből. (Hitelkártyái minuszban)

Az aggodalom egy szokás. Ami öregít. Nála ez 19 éves kora óta 20 éve áll fenn, mióta elhagyta a családját és el kell tartania magát.

A pénz miatt aggódás Apai örökség a programban, mert a férfinak kell eltartania a családját-a a kollektív program szerint, és elsősorban a fiúkat sújtja.

Azonban “nemi csere” esetén – ha fiúnak várt lányként születsz meg (apa fiúnak várt) – a lányokra is jellemző. Az önálló élet kezdetekor jelentkezik, amikor már nincs családi védőháló, és megjelenik az önfenntartás súlya. Mivel azt érzi, hogy mindent egyedül kell megteremtenie, a szükségletei veszélyben vannak, a pénzért hajtani kell, a munkát meg ki kell ásni, hogy legyen, vagy nagyon kell tanulni. Keményen kell dolgozni a túlélésért, ezt meg is valósítja az, aki mögött nem állt támogató apa. Ilyenkor beáll a hiányzó apa helyére, és triplán teljesít az életben maradásért.

APA hiánya-apa nélkül nőni fel (korán meghal, itt 5 évesen, vagy elválnak, mint K. esetében 14 évesen) azt eredményezi, hogy a gyerek koravén önfenntartóvá válik, és gürizni fog a pénzért. A hatalmas befektetett energia miatt sikeressé is válik, de csak addig az életkorig, amíg annyi idős nem lesz, mint apa, amikor otthagyta (meghalt, vagy elváltak).

K: Apja K 14 éves korában lépett le első körben, (válás, költözés) és 19 éves korában véglegesen. Apa 44 éves volt akkor, amikor elhagyta K-t, K ugyanennyi idősen lépett ki a házasságából, és hagyta el a férjét. Ráadásul 44 évesen lezárta a korábbi sikeres karrierjét, félretette a diplomáját, (ezt Apa miatt szerezte, helyette), és elkezdte a saját hivatását élni. (Apa elköltözött az életéből végleg) 

Anya egyedül küszködése a szegénységgel és K-val 14-18 éves koráig utána átíródott K életére is: 44-48 éves koráig alig volt pénze, szegény volt, és hónapról-hónapra élt. Aztán a minta megváltozott, és beindult az áramlás.(K 18 évesen elköltözött, már nem kellett eltartania az anyjának.)

É 36 éves korában a sikere csúcsán azt mantrázza, hogy “meddig fogom tudni ezt fenntartani?”- pedig nincs látható oka az aggodalomra – és ezzel az állandó aggódással 2 év alatt elveszíti, amit elért. É apja 36 éves korában (É ekkor 3 éves) betegszik meg (rákdiagnózis) és 2 év múlva 38 évesen meghal (É 5 éves korában). Ez É apjának a félelme volt, hogy a betegsége miatt nem tudja eltartani a családját. (Itt kezdődik É szürreális aggodalma szintén 36 évesen.) 

Apja halála után É anyja (aki akkor szintén 38 éves) egyedül marad, és az anyagiak megteremtése miatt aggódik. Most az anyai ágon fut tovább az aggodalom-minta.

É azóta sem találja magát (1.5 éve), hogy 38 éves korában – megismételve apa halálát/elvesztését – elválik P-től, a szerelmétől, aki az apafigura volt az életében. Apa betegsége és halála után apa korábbi egészséges mintája: “megállíthatatlan vagyok és sikeres” már nincs ott, – ez már le van játszva, ahogy a betegsége és a halála is – és anya mintája: a nő kilátástalan küzdelme a túlélésért, akinek egyedül kell eltartania a családját marad ott, és ez erősödik fel. 

 A NINCS PÉNZ mögött a NINCS APA (férj, férfi) áll.

Anya ágán  – az apa nélkül egyedül felnevelt gyerek mintája után  – az vésődik be a genetikába, hogy “kettő helyett kell dolgozni, hogy az az egy meglegyen”-ilyenkor a gyerek fele annyit keres azonos munkával, mint mások, illetve duplán dolgozik meg ugyanannyi pénzért. Annyi idős korában kapcsol be ez a program, amennyi anya volt, amikor egyedül maradt, és neki kellett eltartani a családot, amikor beállt a hiányzó férj (apa) helyére.

Ha kinagyítjuk az életkor-másolódást, akkor K. 44. életénél azt látjuk, hogy két eseményismétlődés is aktuális:

1.- Apa 44 éves korában (K=14 éves korában) válás, elköltözés, apa újranősül – K 44 évesen elválik, elköltözik, és új kapcsolatot indít.

2.- Anya 44 éves korában (K=19 éves korában-5 évvel később) Apa eladja a vállalkozását, és Bp-re költözik az új családjával, amivel anya bizonytalan helyzete fokozódik, ő is új munkát vállal, de anyagilag kiszolgáltatottabb helyzetbe kerül – K. 44 évesen otthagyja a vállalkozását, és hivatást vált, ami az első években anyagilag bizonytalanabb helyzetbe hozza.

3.- Apa 49 éves, (K= 19 éves korában) amikor a Bp-re költözésével végképp kilép az életéből, bár már nem éltek együtt – K 49 éves, amikor a férje, akit 5 évvel azelőtt elhagyott, meghal (végleg kilép az életéből, bár már nem éltek együtt)

Ami a szüleinkkel történik, az velünk is megtörténik. A váltópontok a felmenőinkkel azonos életkorokban beazonosíthatók a programban. Mert ez tényleg “csak” egy program.

Egy-egy krízishelyzet elemzésekor számtalan esetben találtunk a genetikai minta ismétlődésénél életkor- azonosságot.

 

error: Content is protected !!