Birtokgén VIII. – Amit a pénz kizár, vagy ami a pénzt kizárja

8.- Amit a pénz kizár, vagy ami a pénzt zárja ki.

“Vagy-vagy” poláris hitrendszerek a pénzről:

Választási kényszer elé állít, mert vagy az egyik van, vagy a másik, a kettő kizárja egymást- SZÉTSZAKÍT, ezek egymást kizárják:

pl…

vagy pénz vagy idő

vagy pénz vagy szabadság

vagy pénz vagy boldogság

vagy pénz vagy szerelem

vagy pénz vagy család

vagy pénz vagy egészség

vagy pénz vagy becsület

vagy pénz vagy ……folytasd

Ez a gondolkodás azt feltételezi, hogy ha a pénzt választod, akkor elveszíted a másik dolgot, amit kizár, és akkor az kizárul az életedből.

Sokan ezért utasítják el a pénzt öntudatlanul – mert van egy olyan gondolatmintájuk, ami kizáró viszonyba helyez egy számukra fontos dolgot a pénzzel.

Ilyenkor inkább lemondanak a pénzről, hogy elérjék, megtartsák a másik dolgot, és tagadásba, ellenállásba kerülnek tudat alatt a pénzzel.

Ezt a mintát-vagy épp az ellenkező választást, ami mögött ugyanaz a gondolat áll – mindig meg lehet találni a családi vonal történeteiben is.

Feltételezi egyik a másikat, mert csak akkor lehet az egyik, ha a másik is van-ÖSSZEKÖTÖZ, ezek egymást feltételezik:

pl….

ha van pénz – van idő

ha van pénz – van szabadság

ha van pénz – van boldogság

ha van pénz – van szerelem

ha van pénz – van család

ha van pénz – van legészség

Ha van pénz – van becsület

ha van pénz – van……

vagy ami ugyanaz, ha nincs pénz, akkor nincs…….

Bármi, amit odakötsz a pénzhez, az korlátozni fog annak a dolognak a szabad korlátlan megtapasztalásában, elérésében, és a lehetőségek mezejéről egy szűk kényszerpályára terel.

Bármi, mihez odakötöd a pénzt (mint feltételt), azt lekorlátozod magadban.

gyakorlat

Lefelezett valóságból egész

Írd le a saját “vagy pénz vagy……”verziódat (amit belül gondolsz). Nézd végig, hogy eddigi életed során melyik pólust választottad (a pénzt, vagy a másikat), és ez milyen hatással volt az életedre. Azt is megnézheted, honnan jön ez a hitrendszer a családodból, ki gondolta, élte ugyanezt. Ne ítélkezz, és ne következtess - csak mozizz. Lásd meg, hogy a hiány nem objektív, hanem azt ez a gondolatod - amivel tudattalanul azonosultál - hozta létre, tartotta fenn számodra. Nyilvánítsd ki magadnak a szándékodat, hogy elengeded magad ebből a hitrendszerből, ez többé nem igaz számodra. Írj magadnak egy új valóság-üzenetet, parancsot, ami már mindkettőt tartalmazza, és nem zárja ki egyiket sem a megvalósulásból. Egyes szám első személyben jelen időben fogalmazz. (Pl. Van elég pénzem és van elég időm is.) Formáld belső képpé, lásd magad ebben az állapotban, amikor mindkettő egyszerre jelen van az életedben, és nem függ egyik a másiktól. Fontos, hogy átéld ezt a képet, átérezd, jelenítsd meg konkrét szituációkban, és helyezd magad bele, mint ami Veled történik Most. (Pl. Képzeld el, mit csinálsz, hogy telik egy napod, amikor mindkettővel (idő + pénz) rendelkezel.) Minél életszerűbb a belső képed, annál közelebb van a várakozó valóságodban. Fogadd el, hogy ez már megtörtént, ezzel engedélyt adsz neki, hogy megtörténjen. Amikor “zavart érzel az erőben”, elbizonytalanodsz, idézd fel újra az új valóság-üzenetedet, és lépj be újra a belső képbe, vagy hozz létre azzal kapcsolatos újabb képet. Ezzel megerősíted, hogy ezt választod.

error: Content is protected !!