Álomgén – Gyakorlatok III.


Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/belsokij/public_html/wp-content/plugins/learndash-elementor/src/views/themes/ld30/topic/index.php on line 87

Elsőként fejezd ki a szándékodat, hogy meg szeretnéd találni. Használhatsz ehhez hasonló invokációt: “Tudom, hogy lakik bennem egy művész, itt az idő, hogy előjöjjön, meg szeretném ismerni. Készen állok gyakorolni.”

Éld át a kérésedet, vedd komolyan, és legyél biztos benne, hogy teljesül. Nem kell tudnod, hogyan.

Ezután engedd el, és ne agyalj rajta. Innentől a válasz bármikor megérkezhet hozzád, csak arra kell figyelned, hogy felismerd. A következő napokban akár éjjel álmodban, akár nappal jelezni fog ez a részed. Nem biztos, hogy a füledbe suttogó hangként hallod majd, lehet, hogy a villamoson egy elkapott beszélgetésfoszlány lesz az, ami emlékeztet rá. Vagy meglátsz egy hirdetést. Gyerekkori emlékek jöhetnek elő, mert akkor még nem nyomtuk el magunkban ezt a részünket. Lehet, hogy visszaemlékszel, mennyire szerettél rajzolni, vagy táncolni, esetleg betűket kerekíteni, fából faragni a nagypapával, vagy hogyan írtál szerelmes verseket az előtted ülő copfos lánynak….amit persze soha nem mutattál meg neki :). De az első akkordok a gitáron is felcsendülhetnek, vagy a nagyival a négykezes a zongorán. Lehet, hogy nem is egy megszokott műfaj jön elő, hanem egy késztetés, egy hívás, hogy valamibe belekezdj, amit régen halogattál, vagy amire titkon vágytál, és amit csakis a saját örömödre csinálnál (nem üzleti célból, vagy hasznossági szempontból). Lehet például a főzés vagy a kenyérsütés is műalkotás, de egy taicsi gyakorlatsor kivitelezése is

Amikor megtaláltad, ne kezd el elemezni, hogy biztosan ez-e az, hanem csak érezd azt az ismerős örömöt, ami betölt, ha rágondolsz. Onnan ismered fel, hogy amikor “azt” csinálod, nettó boldogságot okoz.

Ne felejtsd, Te hívtad, hát bánj vele úgy, mint egy régen látott nagyrabecsült vendéggel. Adj neki teret és időt: kezdj el gyakorolni. Hagyd, hogy vezessen.

Most ne dőlj be a kifogásoknak (nekem erre nincs időm, pénzem, eszközöm, tanárom….stb), kezd a legegyszerűbben, ne gondold túl, csak állj neki, kezdd el és csináld - úgy, azzal, ahogy tudod.

Nem az a cél, hogy hivatásos művésszé válj, hanem hogy felfedezd és integráld a művészlélek-részedet, megkeresd és felszabadítsd a kreatív erőtartalékaidat, beindítsd a boldogság-áramköreidet.

error: Content is protected !!