Alfagén VIII. – Gyakorlat


Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/belsokij/public_html/wp-content/plugins/learndash-elementor/src/views/themes/ld30/topic/index.php on line 87

8. gyakorlat

Az uralkodói mintázatom feltérképezése

Válaszolj a füzetedben az alábbi kérdésekre!

1. Irányítás, kontroll

1. Gyermekkoromban mennyire irányították az életemet a szüleim? 2. Hogyan reagáltam a kontrollra? Mit éreztem? 3. A szüleim irányítási (kontroll) módszerei? 4. Milyen volt a családi irányítási-pókháló (ki-kit irányított?)

II. Hierarchia - viszony a hatalomhoz

1. Ki a főnök a családomban (akikkel most élek)? 2. Milyen pozícióban vagyok a családomban: főnök-beosztott? 3. Milyen életterületemen hatalmaskodik/gyakorol kontrollt valaki más fölöttem? Hol élem meg, hogy mások irányítanak? 4. Milyen érzéseket vált ki belőlem ez? 5. Miért van szükségem az irányításra/kontrollra vagy miért gondolja a másik, hogy szükségem van rá? 6. Mit gondolok erről magamban? 7. Milyen eszközöket használ velem szemben az irányító? 
8. Hogyan reagálok a velem szembeni hatalomgyakorlásra, dominanciára, kontrollra? 
9. Én milyen helyzetekben hatalmaskodok, irányítok, dominálok? (Szóvá teszik-e ezt mások?) 10. Kik szolgálnak engem? 11. Milyen eszközökkel veszem rá őket, hogy szolgáljanak? 12. Mi a legdurvább eszköz, amivel valakit irányítottam, vezettem, kontrolláltam? 
13. Jellemző-e a munkahelyi hierarchia az életemben? Hol vagyok ebben a munka-piramisban? 
14. Hogyan reagáltam az iskolai hierarchiára? Milyen tanuló voltam? A fenti válaszaid alapján: Mennyire vagy domináns, irányító, kontrolláló személyiség 1-10 skálán (ahol 1=semennyire 10=totálisan) Mennyire vagy alárendelt/másokat szolgáló személyiség 1-10 skálán (ahol 1=semennyire 10=totálisan)

error: Content is protected !!