Alfagén VI. – Uralkodó – a belső tekintély


Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/belsokij/public_html/wp-content/plugins/learndash-elementor/src/views/themes/ld30/topic/index.php on line 87

6. Uralkodó - a belső tekintély

Ezt a személyiségrészünket azért hívjuk Alfagénnek, mert az vezérhím/vezérnőstény archetipikus tulajdonságait hordozza. Úgy gondolkodik, érez és viselkedik, mint egy Király/Királynő. 1/12-ed részünk koronás fő. Ő az Uralkodó a személyiségünk 12 tagú családjában. Ha nem ismerjük (el), vagy ha szabadon hagyjuk tombolni, elég sok zűrt tud okozni. Mind a hiányát, mind a túlműködését megsínyli az ember. Egyensúlyi működésben, tudatosítva és kézben tartva viszont szolgálatunkra lehet. Furán hangzik, tudom, hogy egy uralkodót szolgálatra bírjunk, mégsem lehetetlen. Ehhez nem a minőségétől kell megfosztanunk, hanem a helyére kell kerülnie a csapatban, hogy bölcs uralkodóként támogathassa a mindennapi működésünket.

Mivel a belső tűz erejét hordozza, mely folyamatosan izzik, életerővel és hővel táplálja életünket, fenntartva a folyamatos biztonságos létezésünket. A szív, mint a testünk motorja tartozik hozzá a fiziológiai szinten, mutatva központi szerepét. Amikor ez a részünk sérül, uralmunk megkérdőjeleződik, vagy hatalmi visszaélések elkövetői/áldozatai leszünk, olyan energetikai zavarok keletkeznek az erőterünkben, amelyek hosszú távon előrevetítik a szívbetegségek kockázatát. A szívinfarktus tipikus példája annak, amikor a belső tűzenergia-túlsúly – ami nem talál utat a világba – olyan túlfeszültséget keletkeztet a testben, ami “kiveri a biztosítékot”, elégeti és lekapcsolja a motort. Az erőnk nem azért van, hogy láthatatlan maradjon, hanem, hogy aktívan, cselekvően teremtsen. Bármi, ami ezt akadályozza, kívül-belül – főként ha súlyos bántalmazás miatt nem tud kibontakozni a belső fényünk, és ragyogásunkat blokkolja – olyan felkiáltójel, amire érdemes odafigyelnünk, és változtatnunk.

Amikor a szívünk erős, és képesek vagyunk a szív útján járni, kapcsolódunk rajta keresztül a belső erőforrásunkhoz, az olyan, mintha napként világítanánk a világunkban, melyben a környezetünk is virágzik.

Alfagén részünk olyan erővel bír, amelynek alaptermészete, hogy irányítson, uralkodjon, vezessen, éltessen. Ezt az erőt ugyanakkor uralni is tudni kell, különben pusztítóvá válik, és felperzsel maga körül mindent, ha tűztermészete kibillen. Ebben a minőségünkben született vezetők vagyunk. És innen ered az agresszor szerepbe csúszás kísértése akkor, ha nincs kontrollunk fölötte.

A másik szélsőséges eset az, amikor lemondunk az erőnkről, hatalmunkról, megtagadjuk az Alfagén részünket, nem adunk teret az életünkben annak, amit képvisel. Ilyenkor törvényszerű, hogy mások hatalma, irányítása alá kerülünk, és elzárt belső napunk kiégéssel fenyeget.

A következőkben közelebbről megismerkedünk az Alfagén természetünkkel, és a kibillent működési mechanizmusával, hogy könnyebben beazonosítsuk a hiányokat és a túlkapásokat, melyekkel blokkoljuk, vagy sokkoljuk a saját haladásunkat.

error: Content is protected !!