Polárgén II. A személyiség gondolkodása

2. a személyiség gondolkodása

A levegő őselemet a mentális test képezi le, amely felelős a gondolkodásunkért. Ez az ELME-programok szára.

Ha megtalálom a gondolatot, ami ismétli, fenntartja a programot, ennél fogva ki tudom húzni a program-gyökeret a földemből. A tudat kertjének gyomirtása a programtalanítás.

Örökölt és tanult mentális képeket őrzünk. Ezek gondolkodási sémák, minták, (mások által festett képek) ami a családban generációk óta öröklődik. Olyan gondolatok, amiket nem vizsgáltunk meg, de elhittünk igaznak (általában gyerekként). Nem is kérdőjeleztük meg (eddig) őket, és azonosultunk velük. Ezek tehát hitrendszerré váltak számunkra.

A mentális képeinkre, hitrendszerünkre nem vagyunk tudatosak (nem tudunk róla, hogy ezek bennünk működnek), észre sem vesszük őket, annyira megszoktuk. A tudat-alatti vezényli a gondolataink nagy részét.

Ezek a hitrendszereink programként (softver) vezérlik a testünket (hardver), irányítják az érzelmeinket, és azokon keresztül a cselekedeteinket. Ők „gondolkodnak” helyettünk. A testünk végrehajtja a parancsaikat, mert a mi gondolatunkként érzékeli őket. (Hiszen azonosultunk velük valamikor.) Ezért a betegségeink is üzenetek, olvasható jelek a mentális programjainkról.

Biorobot-üzemmód

A racionális elme elhitette velünk, hogy túlélésünk záloga, ha hiszünk neki (feltétel és kérdés nélkül). Amíg ezt elhisszük, tökéletes a kontrollja felettünk, a programok zavartalanul működnek, az egó  uralkodik.

Tipikus poláris gondolat-sémák (ösztön-programok, amik a hitrendszereinkké váltak):

1. ”Nincs-vallás”: elhittük (a szüleinknek, a környezetünknek, a sajtónak…stb), hogy NINCS (elég), hogy HIÁNYzik valami, ami kielégíthetné egy szükségletünket. Az elme magyarázatként bűnbakot is keres, aki/ami miatt NINCS.

„Fogyasztó-vallás”: elhittük, hogy bizonyos dolgokra szükségünk van, pedig nincs (álszükségletek)

„Kell-vallás”: a nincs-vallás hiánytudata és a fogyasztó-vallás hamis szükségletei megteremtették a kell-vallást: a céltudatosságot, a tervezést, a görcsös akarást, a teperést, güzülést, a „cél szentesíti az eszközt” hozzáállást.

„ítélkezés-vallás”: megtanultuk, hogy a dolgokat, eseményeket, embereket osztályozzuk, minősítsük aszerint, hogy hasznosak-e számunkra, kielégítik-e valamely szükségletünket: „jó-rossz”, „hasznos-haszontalan” …stb elme-doboz.

„elvárás-vallás”: hárítsd másra a felelősséget, (találj egy felelőst) és várj el másoktól, vagy magadtól (hamis felelősség-átvállalással) dolgokat, amit azután számon kérhetsz rajtuk/magadon…így bűntudatot kelthetsz bennük,/magadban és uralhatod őket az akaratoddal.

„verseny-vallás”: harcra nevelés bújtatva: győzd le a másikat! Legyél Te a jobb, sikeresebb. Ne maradj le, mert elpusztulsz. 

„erőszak-vallás”: az erőszak megengedhető a túlélés érdekében, a nagy hal megeszi a kicsit, az erősebb kutya…aszik…stb Te hal vagy, vagy kutya?…érdekes, ezek mind állatok.

Az elme-programok HAZUGSÁGOK, alacsony tudatszintű automatizmusok. Az egónk túlélési stratégiájának alapjai, ami nem azonos a mi túlélésünkkel!….Benne tartanak a mókuskerékben, az élet helyett a halál felé visznek.

Síneken gondolkodás, kiszámítható pályák, rutinszerű ismétlések, mintázatok, amik megerősödnek a sok ismétléstől a mentális térben, és önálló szerkezetekként vannak a terünkben jelen. Szürke foltok a mentáltestben, nincs áttetszősége, fényessége, egyedisége, kreativitása, tompa, irányított síngondolkodás.

Blokkolják az ÉRT-elemet, a megértést, felismerést, az ön-ismeret hiányát mutatják.

Torzítják a Szándék, Akarat hajtóerejét: önzéssé, az egó céljainak végrehajtására használva fel az életenergiát, megosztást, erőszakot szülnek.

error: Content is protected !!